Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Kommunikation och gruppen, kap 4 och Kommunikation i konflikt, kap 5

Skapad 2019-08-15 10:57 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Pedagogik
Här kommer du få en inblick i vilka stadier din arbetsgrupp brukar gå igenom. Du får också namn på de olika rollerna som finns inom en grupp. Ibland uppstår konflikter. Hur gör man för att lösa en konflikt? Genom att identifiera vad det handlar om kan det vara lättare att lösa den. Du kommer också få verktyg i form av kommunikationssätt för att hantera konflikten.

Uppgifter

  • Uppgift kommunikation och gruppen

  • Case porslinsfabriken

Matriser

Ped
Kommunikation PEDKOU

Kunskapskrav Kommunikation 100p

E
C
A
Kunskap om människors interaktion och kommunikation
Eleven beskriver översiktligt människors interaktion och kommunikation. Eleven ger också exempel på hur interaktion och kommunikation påverkar människors lärande och deltagande i sociala och pedagogiska situationer
Eleven beskriver utförligt människors interaktion och kommunikation. Eleven ger också exempel på hur interaktion och kommunikation påverkar människors lärande och deltagande i sociala och pedagogiska situationer.
Eleven beskriver utförligt och nyanserat människors interaktion och kommunikation. Eleven ger också exempel på hur interaktion och kommunikation påverkar människors lärande och deltagande i sociala och pedagogiska situationer.
Kunskap om människors interaktion och kommunikation
I beskrivningarna använder eleven med viss säkerhet centrala begrepp och teorier samt förklarar enkla samband och drar enkla slutsatser
I beskrivningarna använder eleven med viss säkerhet centrala begrepp och teorier samt förklarar samband och drar välgrundade slutsatser.
I beskrivningarna använder eleven med säkerhet centrala begrepp och teorier samt förklarar komplexa samband och drar välgrundade och nyanserade slutsatser.
Presentation
I presentationen interagerar eleven, samt kommunicerar med viss säkerhet
I presentationen interagerar eleven, samt kommunicerar med viss säkerhet.
I presentationen interagerar eleven, samt kommunicerar med säkerhet
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: