Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Industri och service ht19

Skapad 2019-08-16 10:51 i Stenhammarskolan 7-9 Flen
Grundskola 9 Geografi
Det finns olika typer av jobb, inom industri och inom service. Idag är serviceyrken vanligare än industriarbete. Maskiner och robotar har tagit över mycket av arbetet i industrin. I det här arbetsområdet ska vi titta på vilka olika slags arbeten som finns, var de finns och varför de finns just där.

Innehåll

Arbetssätt:

  • Genomgångar
  • Läsa i boken
  • Svara på frågor
  • Diskussioner
  • Grupparbete

Redovisning:

  • Diskussioner i klassen
  • Inlämningsuppgift i grupp

Matriser

Ge
Industri och service

F
E
C
A
Geografiska mönster för varor och tjänster
Når ej kunskapskravet.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då enkla geografiska mönster av handel och kommunikation samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då förhållandevis komplexa geografiska mönster av handel och kommunikation samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta.
Du kan undersöka var olika varor och tjänster produceras och konsumeras, och beskriver då komplexa geografiska mönster av handel och kommunikation samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur dessa mönster ser ut och hur de har förändrats över tid samt orsaker till och konsekvenser av detta.
Geografiska begrepp
Når ej kunskapskravet.
Du kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Du kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Du kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: