Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Terminsplanering

Skapad 2019-08-16 13:13 i Slottsvångsskolan Helsingborg
Grundskola F
Vad ska vi arbeta med under detta läsåret? Se här nedanför!

Innehåll

Terminsplanering SO åk 5

 

 

 

 

Läsåret 19/20

Geografi Vi kommer att arbeta UR-serien Geografens testamente - Norden. Eleverna kommer att svara på frågor till varje avsnitt vilka sedan kommer att ligga som underlag till ett prov. Fokus kommer att ligga på kännedom om de nordiska ländernas natur och kultur. Vi kommer också arbeta med begrepp om natur/kulturgeografi.  Om vi har tid kommer vi också arbeta med jordens inre och yttre krafter.

 

Historia Vi kommer att arbeta med medeltiden och Vasatiden. Vi kommer att fördjupa oss i stockholms blodbad, reformationen och boktryckarkonsten, samt arbeta med källkritik. Vi kommer att jämföra olika källors trovärdighet samt fördjupa oss i hur källkritik behövs idag. 

 

Religion Vi kommer arbeta med syskonreligionerna Islam, Kristendom och Judendom. Vi kommer att göra några studiebesök till en moské och en kyrka. Utifrån dessa besök har vi jämfört ritualer och ceremonier som finns inom de olika religionerna. 

 

Samhällskunskap Vi kommer att arbeta med serien dröm om demokrati där vi kommer se avsnitt och diskutera innehåll utifrån dagsaktuella nyheter samt andra frågor. Vi kommer att jämföra skillnaden mellan hur det är i Sverige och den dystopi som vi ser i serien! 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: