Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Terminsplanering SO

Skapad 2019-08-18 15:04 i Slottsvångsskolan Helsingborg
Grundskola F
Vad ska vi arbeta med under detta läsåret? Läs här nedanför!

Innehåll

Terminsplanering SO åk 6

 

 

 

Geografi V kommer att utgå från geografens testamente Europa. Vi kommer att fördjupa oss i Europas kartor och lära oss länder och huvudstäder . Vi kommer också att få möjlighet att lära oss om jordens inre och yttre krafter!

 

Historia Vi kommer att arbeta med Stormaktstiden och frihetstiden. Arbetet med källkritik tål att repeteras. Vi kommer att jämföra olika källorna från stormaktstiden samt diskutera begrepp som propaganda (t.ex. Vasaskeppet) och centraliserad makt - samt fördjupa oss om Häxprocesserna. 

 

Religion Vi kommer arbeta med syskonreligionerna Islam, Kristendom och Judendom. Vi kommer att göra några studiebesök till en moské och en kyrka. Utifrån dessa besök kommer vi jämföra ritualer och ceremonier inom de olika religionerna. 

 

Samhällskunskap Vi kommer att arbeta med serien dröm om demokrati där vi kommer se avsnitt och diskutera innehåll utifrån dagsaktuella nyheter samt andra frågor. Vi kommer att jämföra skillnaden mellan hur det är i Sverige och den dystopi som vi ser i serien! 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: