Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Comedia Infantil + Språkhistoria

Skapad 2019-08-19 12:36 i Trollbodaskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola F Svenska
Du ska läsa boken Comedia Infantil. Vi kommer att läsa på lektionstid, men du kommer även att få läsläxa , att läsa vissa sidor, som vi sedan diskuterar på lektionerna. Genom att delta i diskussionerna om det lästa visar du läsförståelse. När vi läst klart boken ska du skriva en analys där du utgår ifrån artiklarna i FN:s barnkonvention.Jag går igenom på lektionstid hur du ska skriva. Parallellt med boken jobbar vi med svensk språkhistoria, ett arbetshäfte som ska lämnas in ett visst datum. Jag meddelar datum för dessa två arbeten senare.

Innehåll

Du ska läsa boken Comedia Infantil. Vi kommer att läsa på lektionstid, men du kommer även att få läsläxa , att läsa vissa sidor, som vi sedan diskuterar på lektionerna. Genom att delta i diskussionerna, muntligt och skriftligt, om det lästa visar du läsförståelse. När vi läst klart boken ska du skriva en analys där du utgår ifrån artiklarna i  FN:s barnkonvention.Jag går igenom på lektionstid hur du ska skriva. Parallellt med boken jobbar vi med svensk språkhistoria, ett arbetshäfte som ska lämnas in ett visst datum. Jag meddelar datum för dessa två arbeten senare.

Det som jag bedömer är alltså: muntlig och skriftlig läsförståelse fortlöpande på lektionstid, en skriftlig analys på boken samt ett inlämningsarbete på svenska språkhistoria.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: