Skolbanken Logo
Skolbanken

Ämnen:

Samhällskunskap, Geografi

·

Årskurs:

6

Europa

Klaraskolan, Halmstad · Senast uppdaterad: 22 augusti 2019

Europa är världsdelen där vi bor tillsammans med nästan 700 miljoner andra. Europa har påverkat stora delar av världen. Engelska och spanska är två av de mest talade språken i världen. Men vilka länder finns här i Europa? Hur lever människorna? Hur är vädret?

Vi ska fram till höstlovet jobba med Europa i SO.

Vi kommer att se olika filmer där vi lärt oss lite mer om hur människorna i Europas olika delar lever, vad som odlas, hur klimatet ser ut, hur naturen ser ut och lite kring vad som kännetecknar de olika länderna.

På seterra.se Ska vi lära oss var Europas länder ligger.

Ni kommer också att få välja ett land som ni tycker verkar intressant och ta reda på mer om detta land: Huvudstad, religion, språk, statsskick, politiskt system, historia, nationalsport, viktiga städer, vad man tjänar pengar på, naturtillgångar, klimat för att nämna en del... Detta redovisar vi på olika sätt. Det kan vara en plansch, ett bildspel eller en film - ni väljer! 

Till vår hjälp har vi vår digitala lärobok, gleerups. Där hittar vi texter, filmer, ordförklaringar och frågor kring Europa. På seterra.se kommer vi att lära oss om var länderna i Europa ligger, var de stora sjöarna och floderna finns samt vilka hav som ligger runt om vår världsdel. Det är viktigt att känna till var i världen och Europa som dessa ligger.


Läroplanskopplingar

utforska och analysera samspel mellan människa, samhälle och natur i olika delar av världen,

göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, och

Jordens naturresurser, till exempel vatten, odlingsmark, skogar och fossila bränslen. Var på jorden olika resurser finns och vad de används till. Vattnets betydelse, dess fördelning och kretslopp.

Fördelningen av Sveriges, Nordens och övriga Europas befolkning samt orsaker till fördelningen och konsekvenser av denna.

Namn och läge på övriga Europas länder samt viktigare öar, vatten, berg, regioner och orter.

Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala. Topografiska och tematiska kartor.

Centrala ord och begrepp som behövs för att kunna läsa, skriva och samtala om geografi.

Matriser i planeringen
Geografi - Europa
Uppgifter
Frågor på Europa

Hjälp och support

Academy

FAQ

Ge oss feedback