Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Klimat, väder och klimatzoner

Skapad 2019-08-23 13:35 i Landvetterskolan Härryda
Klimat, väder och klimatzoner
Grundskola 7 Geografi
Vad är det för skillnad på klimat och väder? I vilken klimatzon bor vi och vad är egentligen hög- och lågtryck? Detta och mycket mer kommer vi lära oss om fram till jullovet i geografi. Följ med på resan som tar dig runt hela jordklotet!

Innehåll

Del 1: Planeten jorden

Del 2: Klimat & väder 

Del 3: Klimatzoner

Del 4: Mat från mark och vatten

 

Material

Läroboken sidorna: 4-20, 24 - 34, 36 - 51, 78-94

Ordlista - se classromm (quizlet)

Classroom: eleverna har ett google classroom där alla länkar, filmer, uppgifter, diskussionsfrågor och andra hjälpmedel finns. 

-------------------

 

Matriser

Ge
Basmatris bedömning Geografi år 7 - 9

F
E
C
A
Samspel människa, samhälle & natur
  • Ge  E 9
  • Ge  C 9
  • Ge  A 9
Eleven har ännu inte visa denna förmåga.
Eleven har grundläggande kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.
Eleven har goda kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.
Eleven har mycket goda kunskaper om samspelet mellan människa, samhälle och natur, och visar det genom att föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om orsaker till och konsekvenser av befolkningsfördelning, migration, klimat, vegetation och klimatförändringar i olika delar av världen.
Geografiska begrepp
  • Ge  E 9
  • Ge  C 9
  • Ge  A 9
Eleven har ännu inte visa denna förmåga.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan även använda geografiska begrepp på ett väl fungerande sätt.
Ny aspektKartor, källor, teorier,metoder och tekniker
  • Ge  C 9
Eleven har ännu inte visa denna förmåga.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett i huvudsak fungerande sätt, samt för enkla och till viss del underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett relativt väl fungerande sätt, samt för utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Eleven kan undersöka omvärlden och använder då kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker på ett väl fungerande sätt, samt för välutvecklade och väl underbyggda resonemang om olika källors trovärdighet och relevans.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: