Vi kommer att under en period lära oss mer om några olika insekter som lever i Sverige - myror och spindlar i synnerhet, .
Arbetet ska syfta till att väcka elevernas nyfikenhet och intresse för att veta mer om naturen, samt utveckla förmågan att kunna använda begrepp för att beskriva biologiska samband i naturen. Arbetet ska också syfta till att utveckla elevernas förmåga att söka information från olika texter och värdera dessa. Eleven ska framöver kunna söka information ur någon anvisad källa och återge grundläggande delar av informationen i enkla former av faktatexter samt kombinera sina texter med bilder för att förtydliga och förstärka budskapet. Namnge några småkryp och kunna sortera dem efter egenskaper.
Vi kommer att lära om insekter i närmiljön samt namn på några vanligt förekommande arter. Vi lär om vad som kännetecknar en insekt, om hur myror och spindlar lever samt deras utvecklingsstadier.
Vi tittar på filmer och samtalar om vad vi lärt oss. Vi tittar på hur en faktatext är uppbyggd och läser faktatexter tillsammans parvis och i grupp. Vi dokumenterar det vi lärt oss i vår NO-bok både i skrift och med bild. Vi går ut och letar insekter och fotograferar det vi ser. I grupp kommer eleverna att söka information, dokumentera i 6-fältare och därefter bygga sina egna faktatexter.
Eleven visar att hen är aktiv i de gemensamma samtalen.
Enskilda faktatexter