Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Digitala verktyg för bildframställning

Skapad 2019-08-27 10:48 i Västervångskolan F-9 Trelleborg
Grundskola 7 – 9 Bild
Vi skapar våra individuella en-punkts-perspektiv-städer i 3D-programmet Tinkercad.

Innehåll

 

Utifrån bilden vi skapade i en-punkts-perspektiv ska vi nu göra vår stad i 3D-programmet Tinkercad.

Du använder din målade bild som förlaga och utgår från denna. Sätt in kuber och med hjälp av de olika verktygen formar du sina skyskrapor så att de stämmer överens med din färdiga pappersbild.

Du kan ändra färg på dina byggnader och göra din stad unik.

 

När du är klar i Tinkercad laddar du ner din bild och delar den med mig på Driven så att vi kan skriva ut den och titta på de olika versionerna. 

Du gör en kort reflektion på baksidan av Tinkercad-bilden. Du reflekterar över din insats, svårighetsgrad, problem du eventuellt stötte på och vad du anser om ditt slutresultat.

Matriser

Bl
Perspektiv

Bild

F
E
C
A
Att använda redskap och olika tekniker
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Att kombinera färger, former och bildkompositioner.
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt.
Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.
Beskriva
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett enkelt sätt med viss användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett utvecklat sätt med relativt god användning av ämnesspecifika begrepp.
Dessutom beskriver eleven bildernas och verkens uttryck, innehåll och funktion på ett välutvecklat sätt med god användning av ämnesspecifika begrepp.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: