Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Praktisk arbetsuppgift-mode

Skapad 2019-08-27 13:15 i Ugglums skola Partille
Arbetsuppgift – mode Uppgiften är kopplad till skrivuppgiften om mode. Du skall praktiskt skapa en produkt som har ett samband med ditt skriftliga arbete. Om du skriver om 60-talsmodet skall du skapa t.ex. ett plagg/en väska/en hatt som var modernt under denna tid. Skriver du om en modeskapare kan du välja att göra något som är typiskt för denna. Det kan vara ett speciellt plagg som modeskaparen är känd för t.ex. Coco Chanels svarta klänning.
Grundskola 7 – 9 Slöjd
Uppgiften är kopplad till skrivuppgiften om mode. Du skall praktiskt skapa en produkt som har ett samband med ditt skriftliga arbete. Om du skriver om 60-talsmodet skall du skapa t.ex. ett plagg som var modernt under denna tid.

Innehåll

Arbetsuppgift – mode

Uppgiften är kopplad till skrivuppgiften om mode. Du skall praktiskt skapa en produkt som har ett samband med ditt skriftliga arbete. Om du skriver om 60-talsmodet skall du skapa t.ex. ett plagg som var modernt under denna tid. Skriver du om en modeskapare kan du välja att göra något som är typiskt för denna. Det kan vara ett speciellt plagg som modeskaparen är känd för t.ex. Coco Chanels svarta klänning. Du skall skriva om ditt praktiska arbete på lärloggen i unikum.  I lärloggen döper du uppgiften till ”Arbetsuppgift-mode”. Detta skall finnas med:

 

1.     Formge och framställa – materialval, teknik, verktyg, redskap

2.     Välja och motivera – material, sömmar, metoder

3.     Analysera och värdera – slöjdspecifika begrepp

4.     Tolka slöjdföremål – Estetiska och kulturella uttryck

 

Dessa fyra punkter är bedömningsunderlaget i ämnet slöjd. Du kan läsa mer om detta på unikum eller i slöjdsalen.

 

 

 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: