Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hud, skelett och muskler

Skapad 2019-08-28 13:26 i Stenbackeskolan Grundskolor
BIOLOGI Att vara människa samt Hud, skelett och muskler Tid: 16/9-11/10 Bok: Puls Biologi sidorna 162-185 Centralt innehåll 1: Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. Centralt innehåll 2: Historiska och nutida upptäckter inom biologin och deras betydelse för människans livsvillkor samt synen på naturen och naturvetenskapen. Kunskapskrav 1: Eleven kan föra resonemang om hälsa och sjukdom genom identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion. Kunskapskrav 2: Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör hälsa och skiljer fakta från värderingar samt formulerar ställningstagande med motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.
Grundskola 7 – 9 Biologi
Vi ska fundera på vad det är att vara människa. En människa är ju både en massa celler som samarbetar, men också tankar och känslor. Vi kommer också lära oss om hur huden fungerar samt grundläggande kunskaper om vårt skelett och muskler.

Innehåll

BIOLOGI Att vara människa samt Hud, skelett och muskler

Tid: 16/9-11/10

Bok: Puls Biologi sidorna 162-185

 

Vi följer lärobokens innehåll om psyke och kropp samt undersöker ett avgjutning av ett riktigt skelett. Som tidigare är tisdagar och onsdagar lärarledd genomgång då du som elev skriver anteckningar, deltar i diskussioner och besvarar samt ställer frågor. Torsdagar är labbdag eller annan liknande undersökning.

 

Centralt innehåll 1: Kroppens celler, organ och organsystem och deras uppbyggnad, funktion och samverkan. 

Centralt innehåll 2: Historiska och nutida upptäckter inom biologin och deras betydelse för människans livsvillkor samt synen på naturen och naturvetenskapen.

Kunskapskrav 1: Eleven kan föra resonemang om hälsa och sjukdom genom identifierbara samband som rör människokroppens byggnad och funktion.

 

Kunskapskrav 2: Eleven kan samtala om och diskutera frågor som rör hälsa och skiljer fakta från värderingar samt formulerar ställningstagande med motiveringar samt beskriver några tänkbara konsekvenser.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: