Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Two news + one fake

Skapad 2019-08-30 13:11 i Rävlanda skola Härryda
Two news plus one fake
Grundskola 9 Engelska
False or true? Hitta två korta aktuella nyheter plus en som är falsk. Läs upp för klassen och låt dem sedan gissa vilken som inte stämmer.

Innehåll

Ämne: Three news - one fake

Arbetsområde: Writing and speaking

Syfte:

att eleverna ska utveckla kunskaper i engelska språket och kunskaper om områden och sammanhang där engelska används samt tilltro till sin förmåga att använda språket i olika situationer och för särskilda syften.

Centralt innehåll:

Olika sätt att bearbeta egna framställningar för att variera, tydliggöra, precisera och anpassa dem efter deras syften. 

 

Kunskapskrav:

I muntliga och skriftliga sammanställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande. Eleven formulerar sig även med flyt och viss anpassning till syfte, mottagare och situation.

 

Ämne: Three news - one fake

Arbetsområde:

Under två - tre lektioner kommer ni i grupper om tre att söka upp tre nyheter varav en ska vara falsk. Ni ska skriva ner nyheterna på ett dokument, namnge dokumentet med News och gruppens deltagare, dela sedan dokumentet med mig.  (Patricia.stendahl@harryda.se)

 

Konkreta mål:

Ni ska lära er att skriftligt kunna formulera en nyhet vilket innebär att du använder dig av ett språk som passar uppgiften. Ni ska sedan läsa upp det ni har skrivit vilket innebär att du läser upp nyheten på ett formellt sätt som om du vore en nyhetsuppläsare i radio eller tv. 

Bedömning:

Jag kommer bedöma din förmåga att:

 

I muntliga och skriftliga framställningar i olika genrer formulera dig relativt varierat, tydligt och sammanhängande.  Att du kan formulera dig även med flyt och med viss anpassning till syfte, mottagare och situation. 

 

Undervisning:

Jag kommer att ge exempel på hur uppgiften kan utformas och sedan ska ni under en lektion söka upp två nyheter och en falsk nyhet. Nyheterna ska skrivas ner på ett dokument. Förslagsvis gör man en nyhet var i gruppen. Ni bestämmer sedan tillsammans i gruppen hur ni vill framföra nyheterna. Ni kan välja att spela in, göra en video eller att framföra den direkt i klassrummet.

 

Uppgifter

  • Three news one fake

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: