Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Formge, designa text

Skapad 2019-09-03 12:59 i Prins Wilhelmgymnasiet 1 Flen
Grundskola 7 – 9 Bild
Du behöver namnge din arbetsportfölj. I portföljen sparar du alla bilder som du gör. Du ska formge ditt namn på ett sätt som är snyggt, välgjort och intresserar andra. Din lärare visar exempel på hur du kan göra.

Matriser

Bl
formge text

F
E
C
A
Tekniker, material och verktyg
Du har svårigheter att använda linjal, passare och annat material. Du har inte blivit klar med ditt arbete.
Du kan använda olika material, tekniker och verktyg på ett bra sätt. I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Du kan använda olika material, tekniker och verktyg på ett mycket bra sätt. som fungerar och är varierande. I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Du kan använda olika material, tekniker och verktyg på ett välutvecklat sätt. som fungerar och är varierande. och med egna idéer. I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Former och färger
Du har svårigheter att få fram bokstavsformer på pappret. Du har problem med att färglägga dem.
Olika bildelement, bokstäver eller andra former kan du sätta ihop till en bild som andra kan förstå. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett i huvudsak fungerande sätt.
Olika bildelement, bokstäver eller andra former kan du sätta ihop till en bild på ett fungerande sätt som andra kan förstå. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett relativt väl fungerande sätt.
Olika bildelement, bokstäver eller andra former kan du sätta ihop till en bild på ett välfungerande sätt som andra kan förstå. Dessutom kombinerar eleven former, färger och bildkompositioner på ett väl fungerande sätt.
Arbeta aktivt och självständigt
Du har inte fått ditt arbete klart.
Du kan med visst stöd arbeta så att du får arbeten klara. Under arbetsprocessen bidrar eleven till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt.
Du arbetar till viss del självständigt så att dina arbeten blir klara. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som efter någon bearbetning leder framåt.
Du arbetar självständigt så att dina arbeten blir klara. Under arbetsprocessen formulerar och väljer eleven handlingsalternativ som leder framåt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: