Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Luft, vatten, mark, syror och baser

Skapad 2019-09-08 18:57 i Stenbackeskolan Grundskolor
KEMI Luft, vatten, mark, syror och baser Tid: 18/11-13/12 Bok: Kemi Direkt sidorna 44-64 Centralt innehåll 1: Vatten som lösningsmedel och transportör av ämnen, till exempel i mark, växter och i kroppen. Centralt innehåll 2: Lösningar, syror och baser samt pH-värde. Kunskapskrav 1: Eleven kan föra underbyggda resonemang om kemiska processer i mark, luft och vatten och visar då på identifierbara kemiska samband i naturen. Kunskapskrav 2: Eleven kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån.
Grundskola 7 Kemi
Vad innehåller luft och varför är ozonlagret viktigt? Vi fördjupar oss också i växthuseffekten. Vi lär oss mer om vattnets kretslopp genom natur och samhälle. Vi kollar på bergarter och mineraler samt fördjupar oss i jordens kretslopp.

Innehåll

KEMI Luft, vatten, mark, syror och baser

VAR: Rum 119

NÄR: Tid: 18/11-13/12

HUR? Bok: Kemi Direkt sidorna 44-64 genomgångar, text och frågor samt laborationer om luft, vatten och mineraler

 

Varför: Ämnet syftar till att eleven utvecklar kunskaper om kemiska sammanhang och intresse för att utforska omvärlden. Eleven lär sig kemins begrepp, modeller och teorier så att eleven kan resonera och samtala i sammanhang där kemi förekommer. Eleven ges möjlighet att utveckla perspektiv på utvecklingen av naturvetenskapens världsbild.

 

Centralt innehåll 1: Vatten som lösningsmedel och transportör av ämnen, till exempel i mark, växter och i kroppen. 

Centralt innehåll 2: Lösningar, syror och baser samt pH-värde.

Kunskapskrav 1: Eleven kan föra underbyggda resonemang om kemiska processer i mark, luft och vatten och visar då på identifierbara kemiska samband i naturen.

 

Kunskapskrav 2: Eleven kan genomföra undersökningar utifrån givna planeringar och även bidra till att formulera frågeställningar och planeringar som det går att arbeta systematiskt utifrån. 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: