Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Livets Kemi

Skapad 2019-09-08 21:29 i Stenbackeskolan Grundskolor
KEMI Livets kemi Vad: Du kommer lära dig mer om vårt behov av kolhydrater, fetter, proteiner och vitaminer & mineraler När: 16/9-11/10 Var: Rum 119 Hur: Kemi Direkt sid. 117-145 inkl genomgångar, läsa, frågor, quiz och lab. Varför: Undervisningen skall ge eleven möjlighet att använda och utveckla kunskaper för att granska andras argument i sammanhang där kemi har betydelse. Därigenom ska eleven ges förutsättningar att hantera praktiska, etiska och estetiska valsituationer som rör miljö, hälsa och samhälle. Centralt innehåll: Betydelsen av mat! Innehållet i mat och drycker och dess betydelse för hälsan. Kunskapskrav 1: Eleven kan använda kemisk information på ett fungerande sätt i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med anpassning till syfte och målgrupp. Kunskapskrav 2: Eleven kan föra underbyggda resonemang om kemiska processer i levande organismer och visar då på identifierbara kemiska samband.
Grundskola 9 Kemi
I maten finns många olika näringsämnen, men var kommer de ifrån och vad gör de i kroppen? Hur skulle du ladda upp inför exempelvis Vasaloppet? Dessutom skall vi diskutera dieter och om det är viktigt att vara smal.

Innehåll

KEMI Livets kemi

Vad: Du kommer lära dig mer om vårt behov av kolhydrater, fetter, proteiner och vitaminer & mineraler

När: 16/9-11/10

Var: Rum 119

Hur: Kemi Direkt sid. 117-145  inkl genomgångar, läsa, frågor, quiz och lab. 

 

Varför: Undervisningen skall ge eleven möjlighet att använda och utveckla kunskaper för att granska andras argument i sammanhang där kemi har betydelse. Därigenom ska eleven ges förutsättningar att hantera praktiska, etiska och estetiska valsituationer som rör miljö, hälsa och samhälle. 

 

Centralt innehåll: Betydelsen av mat! Innehållet i mat och drycker och dess betydelse för hälsan.

 

Kunskapskrav 1: Eleven kan använda kemisk information på ett fungerande sätt i diskussioner och för att skapa texter och andra framställningar med anpassning till syfte och målgrupp. 

 

Kunskapskrav 2: Eleven kan föra underbyggda resonemang om kemiska processer i levande organismer och visar då på identifierbara kemiska samband.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: