Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Naturkunskap och teknik på Nyckelpigan

Skapad 2019-09-09 15:35 i Äppelgårdens förskola Helsingborg
Förskola
Tillsammans i vår natur.......

Innehåll

I Nyckelpigans arbete med natur och teknik vill vi att barnen ska utveckla sin förmåga att uttrycka sig på olika sätt, våga, skapa, använda sin fantasi, prova olika material och tekniker, utveckla sina sinnen, fundera på hållbarhet samt utveckla sin samarbetsförmåga.

Vi vill också väcka en nyfikenhet och lust att lära och vilja att lära sig mer så att barnen har en bra grund att stå på inför framtiden. Vi vill även att barnen utvecklar sin förmåga att använda sig av olika digitala verktyg som ett komplement i sina lärmiljöer.

Hos oss får barnen vistas mycket ute i olika naturmiljöer. Vi pedagoger är goda förebilder, vi har olika aktiviteter där vi värnar om våra djur och vår miljö. Vi hjälper barnen att utveckla en varm och omtänksam känsla för vår natur så att de ska känna att det är en plats de vill vistas på även som vuxna.

Genom olika aktiviteter vill vi få barnen att utveckla en förståelse och ett intresse för hur viktigt det är att vi är rädda om vår miljö, vårt jordklot och vår omvärld. Barnen ska få möjlighet att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt kring natur, miljö och samhälle. De ska få tillfälle att utveckla kunskaper om hur de olika val vi gör kan bidra till en hållbar utveckling både ekonomiskt, socialt och miljömässigt.

Kopplingar till läroplanen

  • förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra,
    Lpfö 18
  • förmåga att utforska, beskriva med olika uttrycksformer, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap och teknik,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: