👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Utomhusidrott

Skapad 2019-09-26 14:18 i Önnerödsskolan Härryda
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Under hösten är vi utomhus på idrotten. Då har vi orientering och friidrott under några veckor. Dessutom kommer vi att spela Mossrugby i slutet av perioden.

Innehåll

I orienteringen tränar vi två och två i Gallhålan samt repeterar och övar karttecken. Under vecka 40-41 kommer vi ha kartpromenader där vi går tillsammans i smågrupper i skogen uppe vid Landehof. Då kommer eleverna att bedömas. Det som bedöms är: 

- Hur eleven kan passa kartan efter verkligheten och hur eleven kan karttecken. 

- Hur eleven gör sina vägval för att hitta rätt. 

- Hur väl eleven lyckas ta sig till rätt plats. 

 

I friidrott tränar vi nere på Landevi under fyra tillfällen, samt ett i idrottshallen. Vi tränar på olika grenar och eleverna får sedan välja vad de vill delta i under friidrottsdagen vecka 40. Eleverna kommer att bedömas hur de anpassar sina rörelser i Kulstötning. Detta gör de under ett eller två idrottspass. 

Matriser

Idh
Utomhusidrott

E
C
A
Orientering
Eleven kan med viss säkerhet orientera sig i okända miljöer och använder då kartor och andra hjälpmedel.
Eleven kan med relativt god säkerhet orientera sig i okända miljöer och använder då kartor och andra hjälpmedel.
Eleven kan med god säkerhet orientera sig i okända miljöer och använder då kartor och andra hjälpmedel.
Friidrott
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.