Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Bild Ht 2019

Skapad 2019-10-01 13:09 i Fontinskolan Kungälv
Grundskola F – 6 Bild
Vi kommer under höstterminen att arbeta med olika tekniker och material inom bildämnet. Det kommer både bli praktiska uppgifter bland annat med digitala. Det kommer därför bli en stor variation i uppgifterna.

Innehåll

Du kommer under terminen att arbeta med följande:

  1. Måla en ö i solnedgång med vattenfärger och täckfärg.
  2. Digital presentation där du kombinerar bild och text.
  3. Rita och färglägga en bild med färgpennor.
  4. Arbeta med varma och kalla färger.
  5. Måla en höstbild med vattenfärger.

Matriser

Bl
Bild Ht 2019

Rubrik 1

Ditt arbete kommer att bedömas efter den här matrisen. Den är beskriven i tre olika nivåer. Där nivå 1 betyder förväntas nå godtagbara kunskaper, nivå 2 förväntas nå över godtagbara kunskaper och nivå 3 förväntas nå mycket över godtagbara kunskaper.
Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Aspekt 1
Arbeta med olika tekniker som vattenfärg och täckfärg för att måla en vacker ö i solnedgång.
Man ser att det är en ö, målad i solnedgång. Färgen på himlen är målad i minst en varm färg.
Man ser tydligt att det är en ö, målad i solnedgång. Färgen på himlen är målad i ett par varma färger. Man ser att trädet är en palm.
Man ser tydligt att det är en ö, målad i solnedgång. Färgen på himlen är målad i ett par varma färger. Man ser att trädet är en palm och det finns en detaljrikedom i utförandet.
Ny aspekt
Rita en bild med olika perspektiv. Skissa konturer med blyertspenna, fylla i konturerna med svart färgpenna och färglägg hela bilden med olika färger.
Man ser olika storlekar på hus, träd och andra föremål. Nästan hela bilden är färglagd med olika färger.
Man ser flera olika storlekar på hus, träd och andra föremål. Hela bilden är färglagd med olika färger. Det går att skilja på olika perspektiv i bilden.
Man ser flera olika storlekar på hus, träd och andra föremål. Hela bilden är detaljerad och vackert färglagd med många olika färger. Det går tydligt att se olika perspektiv i landskapet.
Ny aspekt
Måla en vacker höstbild med vattenfärger. Skissa löv på marken som ska färgläggas med höstfärger och en stövel där du själv väljer färgerna.
Man kan se olika höstlöv i någon typisk höstfärg. Man ser tydligt vilka färger stöveln har och att hela bilden är färglagd.
Man kan se höstlöv med tydliga konturer och skillnader i utseende. De är målade i ett par olika höstfärger. Man ser tydligt vilka färger stöveln har och att hela bilden är färglagd.
Man kan se flera olika sorters höstlöv med tydliga konturer och skillnader i utseende. De är målade i flera olika höstfärger. Man ser tydligt vilka färger stöveln har och att hela bilden är färglagd.
Ny aspekt
Arbeta med varma och kalla färger. Rita ett motiv där du färglägger varma färger i motivet med en bakgrund av kalla färger.
Man kan se vilket motiv du valt och motivet innehåller minst ett par varma färger. Bakgrunden innehåller också minst ett par kalla färger.
Man kan se vilket motiv du valt och motivet innehåller minst tre varma färger. Bakgrunden innehåller också minst tre kalla färger. Konturerna är tydligt markerade med svart färg.
Man kan tydligt se vilket motiv du valt och motivet innehåller minst tre varma färger. Bakgrunden innehåller också minst tre kalla färger. Konturerna är tydligt markerade med svart färg. Detaljerna i konturerna framgår tydligt och visar motivet mycket väl.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: