Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hälsa, livsstil och träning

Skapad 2019-10-07 21:10 i Sturebyskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Är det viktigt med motion? Behöver man verkligen träna för att må bra? Vilken typ av träning ska man genomföra? Måste träning vara hög puls och blodsmak i munnen? Vad är en livsstil?   Under kommande veckor ska vi under lektionerna arbeta med olika typer av träning samt hur träning kan påverka vår hälsa. Vi kommer prova på olika typer av träning och tillsammans utveckla en djupare förståelse för vad träning, hälsa och livsstil är.   Det är viktigt att delta både praktiskt och vara delaktig i de muntliga diskussioner/redovisningar vi kommer ha.

Innehåll

Nedan följer ett preliminärt schema:

 

 

 

tisdag

torsdag

v. 41

 

Kondition

 

Kondition

 

v. 42

Styrka

Styrka

v. 43

Styrka

 

v. 44

HÖSTLOV

HÖSTLOV

v. 45

  

Förberedelse inför redovisningar

Lämna in planering

 

Redovisning av gruppuppgift

Grupp 1+2

    1. 46

 

Redovisning av gruppuppgift

Grupp 3+4

 

 

Redovisning av gruppuppgift

Grupp 5+6

Matriser

Idh
Hälsa, livsstil och träning

Syfte...

  • Idh   planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil,
E
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter. Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
C
Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter. Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
A
Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter. Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Rörelse
  • Idh  A 9
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: