Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Yoga med Röd/Grön grupp

Skapad 2019-10-24 11:59 i Rådmansö förskola Norrtälje
Förskola
Med yogan vill vi stärka barnens självkänsla, ge dem en kroppsmedvetenhet. Det finns inget rätt eller fel och inga krav på prestation. Samt skapa en balans mellan aktiviter och vila.

Innehåll

Innehåll:

Vi erbjuder återkommande tillfällen till rörelse och avslappning. Alla barn är med utifrån sina förutsättningar, och utan några som helst krav på prestation. Fokus ligger på att må bra, varva ner och att använda kroppen fysiskt samtidigt som barnen får använda sin fantasi.

Mål och syfte:

Vi vill att barnen ska få en positiv upplevelse, känna att det är något roligt. Stärka barnens självkänsla, ge dem en kroppsmedvetenhet - att alla kroppar är bra och duger oavsett hur de ser ut.

Göra barnen medvetna om Koordination, rörelse, avslappning, andning och vila. Yoga kan göra att barnen får bättre självförtroende och lättare att koncentrera sig. Men även ökad fysisk smidighet, koordination, balans och mer energi.

Genomförande:

Vad:

Återkommande möten till olika yogarörelser, prova på andningsövningar, koppla ihop fler rörelser till en yogarörelse (t.ex solhälsningen). Barnen väljer själva om de vill vara med eller inte. Vill de börja med att titta på är det okej. 

Både inomhus som utomhus! 

  • Utveckla vår ”yogastudio”. Kan vi göra en yogastudio även utomhus?
  • Begrepp som är nytt och som vi använder och skapar en förståelse om är, Namaste  
  • Vi använder oss av olika yogafilmer som är anpassade för barn

 

Kopplingar till läroplanen

  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
  • erbjuds en god omsorg med balans mellan aktivitet och vila,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: