👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Hälsa & livsstil

Skapad 2019-10-28 14:26 i Norgårdenskolan 7-9 Uddevalla
Ärentunaskolan Idrott & Hälsa 7-9 Hälsa/Livsstil
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Under v. 36-43 har vi arbetat med området Hälsa och livsstil. Du har satt ett mål för din träning och valt aktiviteter som främjar din hälsa. Du har också fyllt i en kostdagbok och en sömndagbok. Därefter har du reflekterat över hur dessa delar tillsammans påverkar din hälsa.

Innehåll

Syfte

 • Planera, praktiskt genomföra och värdera idrott och andra fysiska aktiviteter utifrån olika synsätt på hälsa, rörelse och livsstil

 • Samtala om aktivitet, hälsa och förmåga. 

 • Röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang.

 

Kunskapskrav från Lgr11

Mål och plan för träning Eleven kan sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.

Samtala om aktivitet, hälsa och förmåga Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.

Delta Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till aktiviteten och sammanhanget.

 

 

Matriser

Idh
Hälsa & livsstil

E
C
A
Mål & plan för träning
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Eleven kan på ett i huvudsak fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett relativt väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Eleven kan på ett väl fungerande sätt sätta upp mål för och planera träning och andra fysiska aktiviteter.
Samtala om aktiviteter, hälsa & förmåga
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Eleven kan även utvärdera aktiviteterna genom att samtala om egna upplevelser och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om hur aktiviteterna tillsammans med kost och andra faktorer kan påverka hälsan och den fysiska förmågan.
Delta
 • Idh  E 9
 • Idh  C 9
 • Idh  A 9
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser relativt väl till aktiviteten och sammanhanget.
Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser väl till aktiviteten och sammanhanget.