Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Diary Of A Wimpy Kid

Skapad 2019-10-28 14:27 i Nya Elementar Stockholm Grundskolor
Grundskola F
Pojkar skriver inte dagbok, eller? Hjälten i den här boken, Greg, gör i alla fall det. Och inte nog med det - han ritar fullt med bilder i den också. Det är mammans påhitt och han gör det motvilligt till en början. Men han har själv kommit på att denna loggbok, som han själv hellre kallar det, blir perfekt att sätta i händerna på journalisterna när han en gång i framtiden blir rik och berömd. För det kommer han att bli! Först ska han bara tackla tiden på mellanstadiet.

Innehåll

Vår första gemensamma roman i engelskan heter Diary of a Wimpy Kid och är skriven och illustrerad av Jeff Kinney. Vi kommer att läsa både på lektionerna och hemma som läsläxa.

Läxan är till andra lektionen varje vecka och i undervisningen kommer vi att arbeta med innehållet i boken genom olika muntliga och skriftliga övningar. Förutom att läsa, lyssna och tala kommer vi även att öva på att skriva genom att skriva en egen dagbok på engelska.

Boken är uppdelad i 50 korta avsnitt och för dig som ibland vill lyssna samtidigt som du läser finns ljudboken på denna sida: 

http://esl-bits.net/ESL.English.Learning.Audiobooks/Wimpy.Kid/indice.html 

Varje kapitel tar ca 2 minuter att lyssna på, om man väljer att lyssna till den snabba uppläsningen. Om man väljer att lyssna på en långsammare uppläsning tar den ungefär den dubbla tiden.

Lässchema:

Till lektion 2 vecka 37: läs till och med s. 59

Till lektion 2 vecka 38: läs till och med s. 98

Till lektion 2 vecka 39: läs till och med s. 139

Till lektion 2 vecka 40: läs till och med s. 179

Till lektion 2 vecka 41: boken utläst

Matriser

Diary Of A Wimpy Kid

Nivå 1
Nivå 2
Ny nivå 3
Tala
Förmågan att samtala på engelska
I boksamtalen uttrycker du dig enkelt och begripligt. Du väljer och använder dig av i huvudsak fungerande strategier som i viss mån löser problem i och förbättrar interaktionen.
I boksamtalen uttrycker du dig tydligt och med visst flyt samt med viss anpassning till syfte, mottagare och situation. Du väljer och använder dig av fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen.
I boksamtalen uttrycker du dig tydligt och med flyt. Du väljer och använder dig av väl fungerande strategier som löser problem i och förbättrar interaktionen och för den framåt på ett konstruktivt sätt.
Skriva
Förmågan att formulera sig i skrift
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig enkelt, begripligt och relativt sammanhängande.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
I skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig relativt varierat, tydligt och sammanhängande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: