Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Período 3

Skapad 2019-11-02 17:28 i Vittra Sollentuna Grundskolor
Grundskola F
Vi lär oss ytterligare en grammatisk form och att komparera adjektiv. Vi arbetar vidare i boken med läsförståelse och lyssnar på spanska texter.

Innehåll

Vi startar med ett prov i hörförståelse vecka 46 och därefter jobbar vi parallellt med läsförståelse i boken och tränar på att skriva mejl där vi använder alla de grammatiska former som vi lärt så här långt. Återkommer med provdatum för läsförståelse och "skriva". 

Vi lär oss den grammatika formen gerundium (jämför engelskans -ing form) som används för att beskriva att man håller på med något - tex: Jag håller på att äta (jag sitter och äter). Jag håller på att tala i telefonen: Estoy comiendo (av verbet comer). Estoy hablando por teléfono (av verbet hablar). 

Vi arbetar också vidare med adjektiv och lär att böja (komparera) dessa: stor, större, störst: grande, más grande, el/la más grande. 

Viktigt inför våren och de nationella proven, är att bygga upp en stor ordförståelse. Jobba gärna på med ovningsmastaren.se när du har en stund över. Gå tillbaka till boken från åttan: Vale 8 och gör övningarna (samt glosor) där. Lyssna på Qué pasa? Fácil och gör quizen samt följ någon spansk serie på Netflix (finns flera bra). 

Om vi hinner startar vi upp ett "projekt" om Spanien i slutet av perioden.

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: