Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Fjällbacka förskola FLORÖ: Hållbarhet och Miljö

Skapad 2019-11-04 14:38 i Fjällbacka förskola Tanum
Förskola
Hållbarhet och Miljö

Innehåll

 

 Var är vi?

Samhället och miljöns fokus kring hållbar utveckling berör alla i vårt samhälle. Dagliga diskussioner kring miljö och hållbar utveckling är heta samtalsämnen idag, vad kan vi som enskilda individer göra för att hjälpa miljön och framtiden. 

Vart ska vi?

Läroplanen skriver att vi ska ge barnen en förförståelse för hur man som enskild individ kan arbeta för en hållbar utveckling med fokus kring miljöfrågor. Genom att ge barnen en tidig kunskap kring just dessa ämnen upplever vi på förskolan att vi kan göra skillnad för samhället. Vi vill tillsammans med barnen arbeta för en hållbar framtid, där ett långsiktigt arbete kan bidra till en ökad förståelse och en bättre miljö.

Hur gör vi?

Vi kommer att involvera barnen i skräppromenader i vår närmiljö, vi kommer att lägga ett större fokus på sopsortering, vad innebär att sortera?. Diskutera vart avfallet sedan tar vägen och i samband med de kommer vi göra besök på återvinningen. Vi fortsätter att jobba med från jord till bord principen där vår förhoppning är att vi ger barnen en förståelse för hur mycket arbete som ligger bakom innan vi kan äta oss mätta. Vilket vi hoppas ska ge dem en större förståelse för att bland annat inte kasta mat i onödan. Vi kommer att ta till vara på vår kompost som vi sedan använder till våren för att plantera på nytt, ett kretslopp barnen kommer att vara delaktiga i under hela terminen. Samtal och reflektioner tillsammans med barnen görs dagligen för att öka medvetenheten hos barnen. 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: