Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Alles Deutsch 7 Kapitel 3: Die Freizeit

Skapad 2019-11-11 16:35 i Vallåsskolan Halmstad
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval
I kapitel 3 i boken Alles Deutsch 7 möter du ord och fraser som har med fritid att göra. Du arbetar också med verbet spielen.

Innehåll

I kapitel 3 i böckerna Alles Deutsch 7 möter du ord och fraser som har med fritid att göra. Du arbetar också med verbet spielen. 

Undervisning 

Under lektionerna jobbar vi med digitala boken Alles Deutsch 7, med texter och övningar. Vi lyssnar på texterna och använder också Quizlet för inlärning av ord och fraser.  Ibland använder annat material som komplement. 

Vi tränar tillsammans på texter, uttal, ord och fraser, grammatik, m.m. Arbete med övningar enskilt, i par och i helklass.

Läxor

Läxor ges normalt till varje fredag på veckans text och det övas på lektionerna på tisdag och onsdag. Det är viktigt att repetera ofta för att minnas, helst en liten stund varje dag. 

Bedömning 

Efter Alles Deutsch tredje kapitel kommer vi att göra ett färdighetsprov.  Provet utgår från vad du lärt dig i kapitel 3 i läromedlet Alles Deutsch. Emellanåt kan det också dyka upp ett mindre oförberett test på t ex läsförståelse, hörförståelse eller att samtala på tyska.  

Planering 

Vecka 45-46: Del 3A "Was machst du?

Vecka 46-47: Del 3B "Das Handy klingelt" + Gedicht

Vecka 47-48: Del 3C "Eine richtig doofe Woche"

 

Det kommer komma tester på dina kunskaper så här mot slutet av terminen, så det gäller att öva in ord fraser och språkregler tills man kommer ihåg.  Se till att vara aktiv på lektionerna och öva gärna lite extra varje dag. Att träna varje dag är bästa sättet att lära sig ett nytt språk, liksom man tränar för att bli bättre på att spela fotboll, gitarr, eller Fortnite. 

PROV på kapitel 3 är planerat till fredagen i vecka 48. Det är 27 november.  

Uppgifter

  • TY-läxa: Text 3A "Was machst du?"

  • Prov på kapitel 3 i Alles Deutsch 7

  • TY-läxa: Text 3B + machen, spielen, haben

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: