👋🏼Vi håller på att göra om Skolbanken med nytt gränssnitt och nya förbättrade funktioner! Ta en smygtitt på Nya Skolbanken här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sången lille katt blir teater.

Skapad 2019-11-14 13:03 i Enebackens förskola Bengtsfors
Förskola
Under hösten har vår lilla ko varit med oss på våra samlingar och barnen har tyckt så mycket om sångerna så idén om en liten teater väcktes hos oss.

Innehåll

Mål 

Att fördjupa oss i sången lille katt som barnen glatt är med och sjunger. Att ge barnen en upplevelse med en enkel teater.

 

Metod

Med enkla medel förvandlar vi oss inför barnen så att de ser att vi klär ut oss till katt, gris och så tog vi fram en ko gjord i papp som fick vara mamma mu. Vi introducerade ett djur i taget så att de skulle lära känna varje karaktär i lugn och ro och till sist sjöng vi sången tillsammans med barnen.

Många av barnen kan hela sången med text och tecken till och några använder sig av bara tecken. Alla kan vara med. Vi pratar mycket om alla djuren, hur de bor, vad de äter och hur man tar hand om dem.

Vi kommer ta fram utklädningskläder till barnen så de själva kan leka katt gris och go. 

Vi kommer benämna djuren på de språk so barnen har som modersmål utöver det svenska språket. Arabiska och Thailändska.

Kopplingar till läroplanen

  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
  • både det svenska språket och sitt modersmål, om barnet har ett annat modersmål än svenska,
    Lpfö 18
  • fantasi och föreställningsförmåga,
    Lpfö 18