Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Porträtt i gråskala (7D ht-19)

Skapad 2019-11-21 13:39 i Nannaskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Bild
Teckna ett realistiskt porträtt i blyerts!

Innehåll

I detta område ska du träna på att teckna realistiskt (=ser ut som i verkligheten) med blyerts.

Välj ett porträtt av t.ex. en känd person.

Kalkera av konturerna mot ljusbord/fönster.

Jobba sedan med blyerts och ev. stompf - teckna av porträttet så likt som möjligt.

Använd hela gråskalan, från svart till vitt, med alla valörer emellan.

Matriser

Bl
Porträtt i gråskala

Insats krävs
E-nivå
C-nivå
A-nivå
Framställa berättande och informativa bilder
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Eleven kan framställa olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Använda tekniker, verktyg och material
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett i huvudsak fungerande sätt och prövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt och prövar och omprövar då hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
I arbetet kan eleven använda olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt och prövar och omprövar då systematiskt hur dessa kan kombineras för att skapa olika uttryck.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: