Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

normalt åldrande

Skapad 2019-11-26 10:48 i Kungshögaskolan Mjölby
Gymnasieskola Vård och omsorg
Vi kommer att gå igenom vad det normala åldrandet innebär både fysiskt, psykiskt och socialt. För att du i kommande yrkesroll ska kunna uppfatta symtom som ej hör till det normala så måste du utgå från och veta vad som är normalt.

Innehåll

VAD:  Vad händer normalt i kroppen, psykologiskt och socialt när en människa åldras?

HUR:  Genomgång av lärare, grupparbete samt skriftligt prov.

VARFÖR: Oberoende av i vilken vårdform du kommer att arbeta så kommer du i din yrkesroll att möta äldre människor. För att kunna uppfatta symtom som ej hör till det normala åldrandet måste personal inom vård veta vad som är normalt åldrande. 

BEDÖMNING: Aktivt deltagande i gruppuppgift samt skriftligt enskilt prov.

Uppgifter

 • P.P Åldrandet

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Det normala åldrandet, fysiskt, psykiskt och socialt.
  Vår  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven beskriver utförligt och nyanserat innebörden av centrala begrepp inom vård och omsorg. Eleven redogör också utförligt och nyanserat för hur smitta och smittspridning förhindras. Dessutom beskriver eleven utförligt och nyanserat vad som kännetecknar normalt åldrande.
  Vår  A
 • Eleven beskriver utförligt innebörden av centrala begrepp inom vård och omsorg. Eleven redogör också utförligt för hur smitta och smittspridning förhindras. Dessutom beskriver eleven utförligt vad som kännetecknar normalt åldrande.
  Vår  C
 • Eleven beskriver översiktligt innebörden av centrala begrepp inom vård och omsorg. Eleven redogör också översiktligt för hur smitta och smittspridning förhindras. Dessutom beskriver eleven översiktligt vad som kännetecknar normalt åldrande.
  Vår  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: