Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

SO åk 2 ht 2019 och vt 2020

Skapad 2011-10-31 14:37 i Lane Ryrs Skola Uddevalla
Grundskola 2 SO (år 1-3)

Innehåll

Mål

-känna till våra vanligaste högtider och varför vi firar dem -kännedom om vissa fakta om vårt land-bidrar i samtal och säger vad du tycker och tänker kan förstå att andra inte alltid tycker som du -kännedom om några rättigheter enligt barnkonventionen. -att kunna berätta, med hjälp av bilder och texter om de ämnen vi arbetat med

Följande innehåll kommer vi att arbeta med

Att vi dagligen resonerar om var vi befinner oss på året. Dag, datum och årstid. Almanackan. Vi har regelbundna klassråd där du får öva dig på att lyfta fram, för dig, väsentliga frågor. Turtagning. Vi kommer att arbeta med barnkonventionen. Vi kommer att arbeta med vårt land Sverige och dess landskap.

Detta kommer vi att bedöma

Att du kan tala om var på året vi befinner oss. Årstid, månad, dag och datum.  Att du kan återge några rättigheter du har som barn, enligt barnkonventionen. Att du har kännedom om några högtider som firas i vårt land. Att du känner till fakta om vårt land och vet vad några utav våra landskap heter.

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • reflektera över hur individer och samhällen formas, förändras och samverkar,
  SO
 • Centralt innehåll
 • Förutsättningar i natur och miljö för befolkning och bebyggelse, till exempel mark, vatten och klimat.
  SO  1-3
 • Livsfrågor med betydelse för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller, jämställdhet och relationer.
  SO  1-3
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: