Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Pippi Långstrump

Skapad 2019-11-28 15:03 i Askebyskolan Stockholm Grundskolor
Skolan arbetar med Astrid Lindgren och i de yngre åldrarna Pippi Långstrump, under Barnboksveckan. Vi inleder med samling "kura gryning" i matsalen tillsammans med hela skolan. Vår bibliotekarie läser ett avsnitt om Pippi Långstrump och vi sjunger några av de mest kända sångerna.
Grundsärskola F – 5 Verklighetsuppfattning Estetisk verksamhet Kommunikation
I det här temat får du skapa kontakt med Pippi Långstrump och lära känna de olika karaktärerna Herr Nilsson, Tommy och Annika och Lilla Gubben.

Innehåll

Arbetsgång (så här kommer vi att arbeta)

Vi inleder temat i samband med Barnboksveckan. Hela skolan jobbar med Astrid Lindgren och de yngre åldrarna har fokus på Pippi Långstrump. Vi inleder med storsamling med högläsning och sånger av de mest kända Pippisångerna. Vi tittar på olika avsnitt av Pippi på Svt Barn. Dessa avsnitt var väldigt bra och passande för våra elever. Inom det Estetiska ämnesområdet har vi sjungit om Pippi Långstrump, färglagt målarbilder av Pippi, Lilla Gubben, Herr Nilsson och Villa Villerkulla. Halva klassen har åkt på studiebesök till Junibacken. Eftersom våra elever arbetar med långsam inlärning och behöver många repetitioner, fortsätter vi prata om Pippi, sjunga om Pippi och titta på olika avsnitt av Pippi Långstrump.

 

 

Hur bedöms eleven?

Vi bedömer efter elevernas delaktighet och det blir mycket individuellt och anpassat efter våra elevers individuella förutsättningar. Vi vill att eleverna ska känna igen några av karaktärerna och kunna sjunga med, efter sina förutsättningar, när vi sjunger Pippisånger.

 

 

Uppgifter

  • Begreppslista

  • Checklista

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: