Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att skriva på spanska och läsförståelse

Skapad 2019-12-08 08:09 i Holstagårdsskolan Helsingborg
Grundskola 7 – 9 Moderna språk - språkval
Prov med meningar att förstå, samt att kunna skriva svar på frågor i grundläggande konversation.

Innehåll

Målet med arbetsområdet är att...

utveckla din förmåga att:  (nedan väljer du att beskriva de förmågor ni tränar under detta arbetsområde, ta bort de ni inte arbetar med)

  • förstå och tolka innehållet i talat språk och olika slags texter.
  • Presentationer, instruktioner, meddelanden, berättelser och beskrivningar sammanhängande tal och skrift.
  • Språkliga företeelser för att förtydliga och berika kommunikationen som uttal och intonation, stavning och interpunktion, artighetsfraser och andra fasta språkliga uttryck samt grammatiska strukturer.

Arbetsområdet

Arbetssätt

 

Detta kommer att bedömas...

Förmågan att förstå skriven spanska, samt kunna skriva egna meningar. 

Matriser

M2
Spanska

E
C
A
  • M2
Eleven kan förstå det mest väsentliga av innehållet i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå det huvudsakliga innehållet och uppfatta tydliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
Eleven kan förstå helheten och uppfatta väsentliga detaljer i tydligt talat, enkelt språk i lugnt tempo samt i enkla texter om vardagliga och välbekanta ämnen.
  • M2
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt och begripligt med fraser och meningar.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och till viss del sammanhängande.
I muntliga och skriftliga framställningar av olika slag kan eleven formulera sig enkelt, relativt tydligt och relativt sammanhängande.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: