👋🏼 Var med och förbättra Skolbanken med oss på Unikum. Svara på formuläret här

Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Att Känna

Skapad 2019-12-09 10:12 i Stora Skedvi förskola Säter
Förskola
Barn upptäcker omvärlden med hela kroppen, därför har vi bestämt att utforska verbet Känna.

Innehåll

 

 

Bakgrund:

Vi arbetar med verb genom Skolverkets satsning Läslyftet. Efter en del observationer och fundering kring tidigare erfarenheter har vi valt att arbeta med verbet "känna". Barnen är i den utvecklingsfasen att de vill ta i allting och om möjligt känna med hela kroppen. Utifrån observationer och reflektioner under hösten 19 har vi bestämt att ha fokus på att kombinera de grundläggande rutinerna med en utforskande lärmiljö 

Syfte:

Syftet med projektet är att barnen ska få möjlighet att använda sin känsel till att upptäcka omvärlden men även att få ord på vad de gör och upplever för något. 

Aktiviteter:

Vi kommer följa vår struktur och ge barnen möjlighet att känna på saker i alla våra lärmiljöer. Vi kommer också vara uppmärksamma vad barnen utforskar på egenhand och vara delaktiga i det och hjälpa dem att sätta ord på det de upplever.

Känna i ateljén med ateljeristan Anna.

Känna på saker i vår verkstad såsom lera/deg/ färg

Införa återvinningsmaterial och naturmaterial hitta aktiviteter med fokus på att kunna göra igen och igen istället för att göra och ta hem.

Idrottshallen: Barnen får ta av sig barfota, hinderbana med beskrivande i musiken (tigerjakten). 

Uppföljning:

Vid avdelningsreflektionerna då vi arbetar utifrån vår reflektionsmall, på våra kompetensutvecklingsdagar samt i arbetet med Läslyftet.