Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Översiktsplanering ÅK 6 VT20

Skapad 2020-01-05 13:36 i Hässelbygårdsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Svenska Svenska som andraspråk
Detta är en översiktsplanering för svenska/svenska som andraspråk ÅK 6 vårterminen 2020

Innehåll

Översiktsplanering ÅK 6 VT 2020

 

Vi kommer denna termin att arbeta med:

Läsförståelse, vi kommer att läsa en gemensam bok där vi kommer att arbeta med frågor kring boken, både på raderna och mellan raderna. I detta får vi också in ordförståelse och läsflyt. Vi kommer även att fortsätta projektet med ÅK 3 där vi går ner till lågstadiet och läser högt för eleverna. 

Skriva, vi kommer att skriva både korta och långa texter, främst på Ipad. Detta eftersom det ganska snabbt blir dags för NP i svenska. Detta sker v.6. Vi kommer denna termin att fokusera på den argumenterande texttypen och den resonerande texttypen. Förutom detta kommer vi att arbeta med Gleerup och deras avsnitt om framtiden där olika typer av uppgifter skall genomföras. Bland annat ska ni resonera kring världen och er själva i framtiden. 

Grammatik, vi kommer att avsätta tid för att arbete med olika grammatiska frågor, detta gör vi med hjälp av Gleerups.

Nationella proven, dessa kommer att genomföras v. 6 vilket gör att vi veckorna innan kommer att repetera de olika texttyperna vi arbetat med samt öva genom att göra gamla nationella prov tillsammans.

Tala, vi kommer att arbeta med muntliga presentationer, detta med hjälp av material från Gleerups. 

Som vanligt kommer det en detaljplanering med tillhörande matris inför varje moment. Det första momentet kommer vara berättande text samt beskrivande text utefter ett gammalt nationellt prov.

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: