Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Växtkunskap 1 VAXVAX51

Skapad 2020-01-07 16:19 i OS Gymnasiesärskolan Oskarshamn
Gymnasiesärskola Växtkunskap
Du utvecklar din: Förmåga att identifiera och namnge trädgårdsväxter. Kunskaper om växternas byggnad, livsprocesser och utvecklingsfaser. Förmåga att arbeta med växter samt bedöma växters kondition och kvalitet. Förmåga att välja växter för olika miljöer och funktioner.

Kopplingar till läroplanen

  • Kunskapskrav
  • Eleven identifierar och namnger med säkerhet trädgårdsväxter samt beskriver på ett utvecklat sätt deras egenskaper och användningsområden. Eleven utför arbetsmoment med trädgårdsväxter med gott handlag. I arbetet ger eleven utvecklade omdömen om växters kondition och kvalitet samt anpassar skötseln och miljön efter växternas byggnad, livsprocesser och utvecklingsfaser. Eleven väljer växter för olika platser, miljöer och funktioner med gott resultat.
    Vax  A
  • Eleven identifierar och namnger med viss säkerhet trädgårdsväxter samt beskriver på ett enkelt sätt deras egenskaper och användningsområden. Eleven utför arbetsmoment med trädgårdsväxter med visst handlag. I arbetet ger eleven enkla omdömen om växters kondition och kvalitet samt anpassar delvis skötseln och miljön efter växternas byggnad, livsprocesser och utvecklingsfaser. Eleven väljer växter för olika platser, miljöer och funktioner med tillfredsställande resultat.
    Vax  C
  • Eleven medverkar i att identifiera och namnge trädgårdsväxter samt i att beskriva deras egenskaper och användningsområden. Eleven medverkar i att utföra arbetsmoment med trädgårdsväxter. I arbetet medverkar eleven i att ge omdömen om växters kondition och kvalitet samt i att anpassa skötseln och miljön efter växternas byggnad, livsprocesser och utvecklingsfaser. Eleven medverkar i att välja växter för olika platser, miljöer och funktioner.
    Vax  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: