Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Miljö och livsstil åk8 vt-21

Skapad 2020-01-08 16:15 i Frösåkersskolan Östhammar
Grundskola 8 Hem- och konsumentkunskap
Under vårterminen kommer vi i undervisningen jobba med hur du genom din livsstil kan påverka miljön. Vi kommer också undersöka hur jämställt det är när det kommer till vem som gör vilka sysslor i hemmet.

Innehåll

l: Du ska få förståelse för att din livsstil påverkar vår miljö genom de val du gör. 

Syfte: Genom undervisningen ska du få möjlighet att utveckla din medvetenhet om vilka konsekvenser valen i hushållet får för din hälsa, välbefinnande och våra gemensamma resurser

Du ska ges möjlighet att reflektera över jämställdhet och arbetsfördelning i hemmet.

Så här kommer vi att arbeta: Vi kommer att varva genomgångar med olika jämförande undersökningar, t.ex. vilka tomater du väljer med tanke på deras väg till Sverige. Ni kommer att få resonera kring det ni undersökt och ta ställning till hur det påverkar oss utifrån hälsa, ekonomi och miljö.

Ni kommer att få prova på olika metoder, livsmedel och nya recept. Fokus kommer att ligga på miljö under den här terminen.

Redovisning av kunskaper: Du kommer att få redovisa dina kunskaper under lektionsdiskussioner, genom att ta ställning och diskutera olika frågor kring miljö utifrån hemmet. 

Bedömning: Jag kommer att bedöma din förmåga att ta ställning utifrån fakta och egna åsikter. Jag kommer också bedöma din förmåga att resonera kring konsekvenser utifrån hälsa, ekonomi och miljö. Det här kommer du få göra både muntligt och skriftligt. 

Tidsaspekt: vecka 10 och framåt 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: