Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

tekniska hjälpmedel

Skapad 2020-01-09 10:02 i Mjölby Vuxenutbildning Mjölby
Gymnasieskola Vård och omsorg
Under detta tema kommer vi att gå igenom olika typer av hjälpmedel. Du kommer också att fördjupa dig i eget valt hjälpmedel. Vi kommer även att göra ett studiebesök i en visningslägenhet för att med egna ögon se och prova olika hjälpmedel som är vanliga inom vård och omsorg.

Innehåll

VAD: genomgång av olika tekniska hjälpmedel - egen vald fördjupning av något hjälpmedel

VARFÖR: arbete inom vård och omsorg innebär att du kommer i kontakt med olika hjälpmedel, vissa används för att underlätta i vardagen eller som kompensation för förlorad kroppsfunktion. 

HUR: gemensam genomgång samt egen fördjupning - redovisning och studiebesök i visningslägenhet.

BEDÖMNING:  egen uppgift samt redovisning av uppgiften. 

Uppgifter

 • Tekniska hjälpmedel

Kopplingar till läroplanen

 • Centralt innehåll
 • Tekniska och andra hjälpmedel.
  Vår  -
 • Kunskapskrav
 • Eleven utför i bekanta situationer och efter samråd med handledare vård- och omsorgsuppgifter på ett etiskt, estetiskt, hygieniskt och ergonomiskt sätt. I arbetet hanterar eleven efter samråd med handledare apparater och tekniska hjälpmedel samt använder, efter samråd med handledare och på ett patientsäkert sätt, informationsteknik för information, kommunikation och dokumentation. Eleven anpassar med viss säkerhet sin kommunikation till mottagaren och samarbetar med andra. Dessutom uppmärksammar eleven efter samråd med handledare den enskilda människans behov och förutsättningar.
  Vår  C
 • Eleven utför i bekanta situationer och i samråd med handledare vård- och omsorgsuppgifter på ett etiskt, estetiskt, hygieniskt och ergonomiskt sätt. I arbetet hanterar eleven i samråd med handledare apparater och tekniska hjälpmedel samt använder, i samråd med handledare och på ett patientsäkert sätt, informationsteknik för information, kommunikation och dokumentation. Eleven anpassar med viss säkerhet sin kommunikation till mottagaren och samarbetar med andra. Dessutom uppmärksammar eleven i samråd med handledare den enskilda människans behov och förutsättningar.
  Vår  E
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: