Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Ett (magiskt) Sagodjur- Enhörningen

Skapad 2020-01-09 11:04 i Södermalmsskolan Stockholm Grundskolor
Grundskola 6 Bild
DEN MAGISKA ENHÖRNINGEN eller Varför bild är ett så viktigt ämne i skolan!

Innehåll

Hur bilden av enhörningen dyker upp i (nästan) alla ämnen i skolan, vilket leder till att bild måste vara det mest genomgripande - och därmed viktigaste -ämnet i skolan!(enligt bildläraren)

Vi kommer att diskutera och kritiskt granska olika bildbudskap och bidra till att du utvecklar kunskaper om bilder i olika kulturer, både historiskt och i nutid.

Uppgifter

  • Ett Sagodjur

Matriser

Bl
Bedömningsmatris Bild-åk 4-6

Bedömningsmatris i Bild åk 4-6

Nivå 1
Nivå 2
Nivå 3
Bildkommunikation
  • Bl  E 6
  • Bl  C 6
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett enkelt bildspråk och delvis genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett utvecklat bildspråk och relativt väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Du kan framställa några olika typer av berättande och informativa bilder som kommunicerar erfarenheter, åsikter och upplevelser med ett välutvecklat bildspråk och väl genomarbetade uttrycksformer så att budskapet framgår.
Bildframställning
  • Bl  E 6
I arbetet kan du använda några olika tekniker, verktyg och material på i huvudsak fungerande sätt för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar du några olika bildelement på ett i huvudsak fungerande sätt.
I arbetet kan du använda några olika tekniker, verktyg och material på ett relativt väl fungerande och varierat sätt för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar du några olika bildelement på ett relativt väl fungerande sätt.
I arbetet kan du använda några olika tekniker, verktyg och material på ett väl fungerande, varierat och idérikt sätt för att skapa olika uttryck. Dessutom kombinerar du några olika bildelement på ett väl fungerande sätt.
Kreativitet
  • Bl  E 6
  • Bl  A 6
Du kan i det bildskapande arbetet bidra till att utveckla idéer inom några olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial. Under arbetsprocessen bidrar du till att formulera och välja handlingsalternativ som leder framåt. Dessutom kan du presentera dina bilder med viss anpassning till syfte och sammanhang.
Du kan i det bildskapande arbetet utveckla delvis egna idéer inom några olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial. Under arbetsprocessen formulerar och väljer du handlingsalternativ som med någon bearbetning leder framåt. Dessutom kan du presentera dina bilder med relativt god anpassning till syfte och sammanhang.
Du kan i det bildskapande arbetet utveckla egna idéer inom några olika ämnesområden genom att återanvända samtida eller historiska bilder och bearbeta andra uppslag och inspirationsmaterial. Under arbetsprocessen formulerar och väljer du handlingsalternativ som leder framåt. Dessutom kan eleven presentera dina bilder med god anpassning till syfte och sammanhang. Eleven kan också ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen och kvaliteten i bildarbetet.
Bildanalys
Du kan föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Du kan föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Du kan föra utvecklade och väl underbyggda resonemang om uttryck, innehåll och funktion i bilder från olika tider och kulturer och gör kopplingar till egna erfarenheter, andra bilder och företeelser i omvärlden.
Utvärdering
Du kan också ge enkla omdömen om arbetsprocessen och kvaliteten i bildarbetet.
Du kan också ge utvecklade omdömen om arbetsprocessen och kvaliteten i bildarbetet.
Du kan också ge välutvecklade omdömen om arbetsprocessen och kvaliteten i bildarbetet.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: