Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Barbamama

Skapad 2020-01-13 10:23 i Å-mini Förskola & Fritidshem Fristående förskolor
Förskola
Barbamama

Innehåll

Under vårterminen 2020 kommer vi att fortsätta jobba med Barbapapafamiljen som en röd tråd  och pedagogiskt verktyg i verksamheten. Under hösten har vi bakantat oss med Barbapapa och vi kommer nu även väva in Barbamama.

Barbamama symboliserar samma mål i läroplanen som Barbapapa: 

sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet” 

och

”förmåga att fungerar enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler” 

Detta ger oss möjlighet att fortsätta vårt arbete kring gruppen och dess sammansättning. Barngruppen förnyas under våren och därför måste vi jobba gruppstärkande för att skapa en trygg grupp. 

Barbamama introducerar vi för barngruppen genom att vi får ett brev från henne där hon frågar om hon får flytta in hos oss på Å-mini. Hon kommer med bussen och vi möter upp henne vid busshållsplatsen. Barbapapa och Barbamama är kära i varandra. Detta ger oss möjlighet att arbeta med känslor. 

Kopplingar till läroplanen

  • sin identitet och känna trygghet i den samt medvetenhet om rätten till sin kroppsliga och personliga integritet,
    Lpfö 18
  • förmåga att fungera enskilt och i grupp, samarbeta, hantera konflikter och förstå rättigheter och skyldigheter samt att ta ansvar för gemensamma regler,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: