Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

English- Great Britain

Skapad 2020-01-13 11:38 i Önnerödsskolan Härryda
Grundskola F
Under ett par veckor kommer vi att lära oss mer om Storbritannien.

Innehåll

Syfte:
Syftet är att lära oss om ett engelsktalande land och kunna se likheter och skillnader mellan Sverige och Storbritannien. 
 
Undervisning (arbetsgång, material):
Vi använder oss av texter i Wings men även av andra texter och information på nätet om Storbritannien. Vi kommer att se informationsfilm om landet och på så vis lära oss mer om landets kultur, kända platser, geografi etc.  
 
Vad eleven ska lära sig 
centralt innehåll:
 
  • Levnadsvillkor, traditioner, sociala relationer och kulturella företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används.
  • Talad engelska och texter från olika medier.
  • Olika sätt att söka, välja och värdera texter och talat språk på engelska från Internet och andra medier

kunskapskrav:

  • Eleven diskuterar några företeelser i olika sammanhang och områden där engelska används, och kan då också göra jämförelser med egna erfarenheter och kunskaper.
  • I muntliga och skriftliga framställningar i olika genrer kan eleven formulera sig på ett tydligt sätt. För att förtydliga och variera sin kommunikation kan eleven bearbeta och göra förbättringar av egna framställningar. I muntlig och skriftlig interaktion i olika sammanhang kan eleven uttrycka sig på ett fungerande sätt samt anpassa till syfte, mottagare och situation. Dessutom kan eleven välja och använda sig av strategier som löser problem och förbättrar interaktionen.
 
Hur eleven kan visa sina kunskaper (redovisning):
Ni kommer att arbeta tillsammans i grupp och ta reda på och söka fakta om landet. Ni kommer att spela in en film som ska vara informativ och ta upp ex. sport, kultur, mat etc. 
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: