Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

ENGLISH

Skapad 2020-01-13 19:49 i Sternöskolan Karlshamn
Grundskola 5 Engelska
The Lion and the Mouse

Innehåll

 

I temat "The Lion and the Mouse" vill vi framför allt att eleverna ska lära sig att skriva en faktatext och kunna föra en dialog. 

Vi arbetar med texten "The Lion and the Mouse" på flera olika sätt. Vi läser, översätter och samtalar om den och vi kopplar bilder till textdelar mm. Vi arbetar först tillsammans, sedan enskilt, i par eller mindre grupper. 

Vi pratar om vad lejonet kan, är och har. Här kommer vi in på olika ordklasser och genom fler ord och begrepp utökar vi ordförrådet. 

Vi skriver tillsammans en text om lejonet utifrån de ord och begrepp vi samlat. Vi skriver först på svenska och sedan på engelska. 

Vi arbetar med en dialog / ett manus utifrån huvudberättelsen. Vi skriver om texten till dialogform. Utifrån dialogen får eleverna arbeta i par och göra en dramatisering med hjälp av "teaterdockor" på pinnar föreställande musen och lejonet. Eleverna får kamratrespons på sin dramatisering och efter bearbetning spelar de in sin dramatisering på film. 

Vi pratar om vad musen kan, är och har. Här kommer vi återigen in på olika ordklasser och genom fler ord och begrepp utökar vi ordförrådet.

Slutuppgiften för eleverna blir att självständigt skriva en text om musen på samma sätt som vi gjorde tillsammans om lejonet. Eleverna skriver först på svenska, sedan på engelska. Eleverna bedöms på; 

¤ sin faktatext om musen - innehåll, struktur, språk och skrivregler

¤ sin dialog / dramatisering - manus, tydlighet, språk och uttryck / uttal 

 

 

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: