Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Traditioner

Skapad 2020-01-16 19:42 i Vallmon förskola Flen
Förskola
I december 2020 upplever alla barn på förskolan Vallmon våra svenska traditioner och övriga kulturer som finns representerade på förskolan, så att alla barn får utvecklas i sin hela identitet.

Innehåll

Datum: 2020-01-16

Ansvarig för aktiviteten: Alla pedagoger

Vilken grupp den berör: Alla barn på förskolan

Material som behövs: Vi använder oss av de material som behövs för att utöva traditionen som tex julgran eller pepparkaksformer. Eventuellt tillverkas material i form av pyssel för att kompletteras/utövas till traditionen. Vi har köpt i den mångkulturella almanackan som vi kommer att följa. 

Nulägesbeskrivning: Vår förskola är mångkulturell och vi vill värna om våra  typiska svenska traditioner som förekommer på förskolan. Med vår mångkulturella almanacka kan vi även lyfta fram övriga kulturers traditioner. 

Beskrivning av aktivitet med ett syfte: På vår förskola vill fira våra typiska traditioner som förekommer på förskolan påsk, midsommar, jul, födelsedagar, kanelbullens dag, förskolans dag etc. Med detta vill vi visa vad våra traditioner innehåller utan religiösa vinningar.   

Kopplingar till läroplanen

  • sin kulturella identitet samt kunskap om och intresse för olika kulturer och förståelse för värdet av att leva i ett samhälle präglat av mångfald samt intresse för det lokala kulturlivet,
    Lpfö 18
  • förmåga att använda och förstå begrepp, se samband och upptäcka nya sätt att förstå sin omvärld,
    Lpfö 18
  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: