Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Egen lektion med planering i Idrott och Hälsa

Skapad 2020-01-17 10:58 i Björkåsskolan Grundskolor
Grundskola 6
Här är det fokus på att träna på att reflektera över idrottens koppling till hälsa, vi övar även på ledarskap,planering samt genomförande.

Innehåll

Introduktion: Eleverna skall träna på att hålla i en egen idrottslektion som skall innehålla uppvärming,huvudaktivitet samt eventuell nervarvnings aktivitet. Eleverna skall göra en skriftlig planering i par som sedan skall lämnas in och genomföras.

 

Idrott och Hälsa syfte:  Eleverna ska ges möjlighet att utveckla kunskaper om vad som påverkar den fysiska förmågan och hur man kan påverka sin hälsa genom hela livet. Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper i att planera, genomföra och värdera olika rörelseaktiviteter. Eleverna ska genom undervisningen också utveckla kunskaper om begrepp som beskriver fysiska aktiviteter och ges förutsättningar att ta ställning i frågor som rör idrott, hälsa och livsstil. 

 

Centralt innehåll , Hälsa och Livstil: 

  • Kroppsliga och mentala effekter av några olika träningsformer..
  • Förebyggande av skador, till exempel genom uppvärmning.
  • Ord och begrepp för och samtal om upplevelser av olika fysiska aktiviteter och träningsformer, levnadsvanor, kroppsuppfattning och självbild.

Matriser

Idrott HEJA

På väg att nå målen
Grundläggande förmåga
God förmåga
Mycket god förmåga
Du kan vara med i lekar, spel och idrotter i olika miljöer. Du anpassar dina rörelser på ett ganska bra sätt till aktiviteten.
Du kan vara med i lekar, spel och idrotter i olika miljöer. Du anpassar dina rörelser på ett bra sätt till aktiviteten.
Du kan vara med i lekar, spel och idrotter i olika miljöer. Du anpassar dina rörelser på ett mycket bra sätt till aktiviteten.
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett enkelt sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett utvecklat sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du kan prata om olika fysiska aktiviteter du varit med om. Du diskuterar på ett välutvecklat sätt hur det hänger ihop med med hälsa och fysisk förmåga.
Du kan beskriva på ett enkelt sätt hur man förebygger skador som man kan få när man leker, spelar eller idrottar.
Du kan beskriva på ett utvecklat sätt hur man förebygger skador som man kan få när man leker, spelar eller idrottar.
Du kan beskriva på ett välutvecklat sätt hur man förebygger skador som man kan få när man leker, spelar eller idrottar.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: