Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Mitt hus och min närmiljö

Skapad 2020-01-21 10:41 i Åsums förskola Kristianstad
Förskola
Vi ska ta promenader hem till barnens hus och där barnet ska få fotografera sitt hus. Barnet ska få beskriva sin väg dit. Barnen pratar om hur deras hus ser ut färg, form och material. Utifrån bilden ska barnen få skapa sina egna hus. Vi jobbar med trä, papper och färg eller något annan material som barnen kommer på.

Innehåll

Nuläge   Vi har pratat om vår närmiljö och var vi bor.Barnen har sett att husen har olika färg och är av olika material.

 Mål   Barnen lär sej om sin närmiljö,utvecklar sin kreativitet och att arbeta med olika material. De lär sig hitta och beskriva vägen dit med egna ord.

 

Kopplingar till läroplanen

 • förståelse för rum, tid och form, och grundläggande egenskaper hos mängder, mönster, antal, ordning, tal, mätning och förändring, samt att resonera matematiskt om detta,
  Lpfö 18
 • förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.
  Lpfö 18
 • upplever att det är roligt och meningsfullt att lära sig nya saker,
  Lpfö 18
 • ta vara på barnens kunskaper, vetgirighet, vilja och lust att leka och lära samt stärka barnets tillit till sin egen förmåga,
  Lpfö 18
 • skapa förutsättningar för barnen att lära känna sin närmiljö och de samhällsfunktioner som har betydelse för det dagliga livet samt att ta del av det lokala kulturlivet.
  Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: