Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Åsö sv 9G Läsförståelse

Skapad 2020-01-23 09:21 i Åsö grundskola Stockholm Grundskolor
Grundskola 9 Svenska
Vi kommer veckorna innan sportlovet förbereda inför nationella provet, genom att jobba med läsförståelse och texttyper. Vi kommer läsa olika typer av texter, jobba med hur vi läser de bäst, göra test och gå igenom olika typer av svar och vad som ger full pott. Vi kommer även snabbt repetera olika texttyper så ni har koll på hur olika texter ska skrivas,

Innehåll

Innehåll:

 

Vecka

Torsdag 9.40-11.20

Fredagar 12.40-13.40

5

Vi går igenom läsförståelse, lässtrategier och kommande arbete.

 

Vi läser de första texterna ihop och jobbar med dem.

Test 1.

6

Vi går igenom svaren på test 1 och olika typer av svar.

 

Vi läser text 2 tillsammans och jobbar med dem.

Test 2. (Obs! Under mentorstiden på onsdag istället pga lektion inställd på fredag). 

7

Vi går igenom svaren på test 2 och olika typer av svar.

 

Vi läser text 3 tillsammans och jobbar med dem.

Test 3.

8

Vi går igenom svaren på test 3 och olika typer av svar.

 

Vi går igenom olika texttyper

Vi fortsätter jobba med texttyper.

9

SPORTLOV

10

Vi jobbar vidare med texttyper och förbereder inför NP.

Vi jobbar vidare med texttyper och förbereder inför NP.

11

NP Svenska (även tisdag). LYCKA TILL!!!!

 

 

 

Matriser

Sv
Åsö sv läsförståelse åk 9

Nivå 1
E
Nivå 2
C
Nivå 3
A
Läsa med flyt
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter med flyt genom att, på ett i huvudsak fungerande sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter med gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Eleven kan läsa skönlitteratur och sakprosatexter med mycket gott flyt genom att, på ett ändamålsenligt och effektivt sätt, välja och använda lässtrategier utifrån olika texters särdrag.
Läsförståelse
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Genom att göra enkla sammanfattningar av olika texters innehåll med viss koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven grundläggande läsförståelse.
Genom att göra utvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med relativt god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven god läsförståelse.
Genom att göra välutvecklade sammanfattningar av olika texters innehåll med god koppling till tidsaspekter, orsakssamband och andra texter visar eleven mycket god läsförståelse.
Tolka och resonera om budskap
  • Sv  E 9
  • Sv  C 9
  • Sv  A 9
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra enkla och till viss del underbyggda resonemang om tydligt framträdande budskap i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra utvecklade och relativt väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna i olika verk.
Dessutom kan eleven utifrån egna erfarenheter, olika livsfrågor och omvärldsfrågor tolka och föra välutvecklade och väl underbyggda resonemang om budskap som är tydligt framträdande och budskap som kan läsas mellan raderna eller är dolda i olika verk.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: