Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Skogsprojekt

Skapad 2020-01-24 13:41 i Fasanen Örebro
Förskola
Den här terminen kommer barnen på Trollsländan gå till skogen Måndags förmiddagar. Vi hoppas att detta skall utveckla barnens hälsa, fantasi o kreativitet , motorik och kordination samt förståelse för djur och natur.

Innehåll

Vad

Trollsländans barn kommer att  i halvgrupp gå till skogen på Måndagar vi går 9:00.  När vi är framme äter vi frukt. Det blir sedan fri lek. Pedagogerna är medupptäckare med barnen och tar del av deras tankar, åsikter och frågor. Vi hoppas att detta skall utveckla barnens hälsa, fantasi o kreativitet samt förståelse för djur och natur

 

Vem / Vilka

Barnen samt tre pedagoger

Hur

Vi besöker Naturområdena kring Karlslund. Vi kommer även att ta med oss skogen till Förskolan där vi kommer att skapa med naturmaterial ,samt  inrikta oss på att lära oss mer om olika djur och växter som finns i skogen.

 

 Mål.

Vårt främsta mål är att barnen skall utveckla förståelse för djur och natur, samt förbättra sin hälsa och stimulera sin fantasi och lusten att leka och lära.

Förskolan skall ge varje barn förutsättningar att utveckla nyfikenhet, kreativitet,och lust att leka och lära.

Förskolan skall ge varje barn förutsättningar att utveckla motorik, kordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och välbefinnande..

Förståelse för samband i naturen och för naturens olika kretslopp samt för hur människor, natur och samhälle påverkar varandra.

Var

Skogen och närmiljön

 

När

Måndag FM

 

 

Varför

Barnen skall få en varierande miljö. Lära känna sin närmiljö. Skogen och den närmsta miljön är den bästa lekplatsen. Där finns allt material för barnen att uppnå sina läroplansmål

 

 

Dokumentation

Vi tar med ipaden till skogen och dokumenterar barnens aktiviteter som vi skickar hem till vårdnadshavarna på Unicum.

 

 

 

Kopplingar till läroplanen

  • nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära,
    Lpfö 18
  • motorik, koordinationsförmåga och kroppsuppfattning samt förståelse för hur viktigt det är att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande,
    Lpfö 18
  • förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: