Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Sångsamling på Ängen

Skapad 2020-01-27 08:12 i Gärsnäs förskola Simrishamn
Sångsamling för 1-2åringar
Förskola
Att samlas och sjunga tillsammans, att börja sångsamlingen med att få höra sitt namn, spela på trumman och stå i centrum en kort stund, är ett fint sätt att samlas och samla ihop sig.

Innehåll

För vilka

Alla barn på Ängen

Vad ?

Vi sjunger på samlingarna

Varför

Vi vill erbjuda barnen en möjlighet att lära sig några klassiska barnsånger. Genom att samlas och sjunga samma sånger varje dag under en längre tid skapas förutsättning för detta, att kunna själv! Genom att kunna sjunga sången själv tillsammans med andra skapas en känsla av sammanhang och gemenskap. Det är också ett sätt att skapa trygghet för barnen att få mötas i en av våra dagliga rutiner. 

Hur ?

Vi samlas och sjunger samma sånger varje dag under en längre tid. Ett barn i taget får spela på en trumma medan vi andra sjunger sången ”Vem spelar på trumman nu” Vi har en påse med konkret material, exempelvis ett tåg, en bil, ett lejon och en spindel, varje sak är kopplad till en speciell sång. Barnen får välja en sak som vi sedan sjunger om.

 

Kopplingar till läroplanen

  • förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans,
    Lpfö 18
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: