Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Trossens utvärdering 28/1-20

Skapad 2020-01-28 18:33 i Skärgårdsstads förskola Österåker
Förskola
Utvärdering- och analysmall för vecka 4. 28/1-20

Innehåll

Utvärderings- och analysmall

 

Har vi gjort det vi planerade? Om inte, varför? Vad gjorde vi istället?

 Vi har fortsatt med att gå vidare till barnens hemspråksländer. Ryssland, Litauen, finland. Vi gjorde en avstickare till Australien pg a barnens intresse för branden där.

Har vi nått målen? Vad kan vi se för resultat? Hur ser vi det? Varför blev det som det blev? Vad bygger vi det på? Exempel från vår dokumentation?

 Vi har gått igenom en del av barnens frågor och kommer att fortsätta att gå igenom dem. Vi ser att de kan säga Hej på dessa länders språk. De har koll på flaggan. Vi ser att de pratar och ställer frågor om landet. Även om nya frågor dyker upp. Vi dokumenterar barnens arbete och vi gör böcker om de nya frågorna.   Om Australien gjorde barnen egna böcker som vi läste innan mellanmålet. Vi har sett på kortare sagor om deras hemspråksländer.

Hur har barnens delaktighet sett ut?

 Då vi uppmärksammar barnens hemspråksländer och de själva har fått ställa frågor om vad de vill veta om sitt land. Då barnens tydliga intresse för Australien kom upp så gjorde vi en avstickare efter deras stora intresse för det landet.

Hur går vi vidare?

 Vi kommer att fortsätta med England, Frankrike, Rumänien, Polen . och Serbien. Vi kommer samtidigt att börja spela Kapten Reko vilket är ett spel med hållbar utveckling! B la matsvinn, sopsortering etc...

Utvärderingen genomförd av:

 Sofie, Yvonne och Eric
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: