Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

LPP Respons

Skapad 2020-02-09 11:15 i Öjersjö Storegård Partille
I detta arbetsområde kommer vi att läsa och analysera texter som handlar om hur människor eller grupper av människor kan bli ojämlikt behandlade och vi kommer att jämföra och diskutera dessa texter och budskap. Vi kommer även att studera genren (texttypen) utredande text. Vi analyserar hur den är uppbyggd och vilka språkliga drag den har. I anslutning till detta kommer vi att tala om källor och hur man gör en korrekt källhänvisning. Som slutuppgift kommer du att skriva en utredande text och följa mallen med de typiska dragen med korrekt källhänvisning.
Grundskola 7 – 9 Svenska
Under vecka 11 kommer du att arbeta med respons på en av dina tidigare texter. Utifrån givna frågor/punkter ska du visa att du är medveten om hur du på ett innehållsmässigt, strukturellt och språkligt sätt kan förbättra din text.

Innehåll

Vad gör vi?

Du kommer att:

  • arbeta med att förbättra en av dina tidigare texter - responsarbete - vad kan du förbättra på innehållet, strukturen och det språkliga.

 

Kunskapskrav som testas

(Se matris nedan)

SKRIVA/Respons.

 

Arbetsformer

 

Medvetet arbeta med att förbättra en text - respons - utifrån givna frågor.

 

Bedömningsformer

För att bli godkänd på detta arbetsområde krävs att du:

  • Arbetat med att förbättra din text utifrån givna frågor. 

Matriser

Sv
Respons

SKRIVA/respons

På väg att nå målen
E
C
A
Respons - bearbeta text
Eleven är på god väg att ge enkla omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons förbättra sin text.
Eleven kan ge enkla omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett i huvudsak fungerande sätt.
Eleven kan ge utvecklade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett relativt väl fungerande sätt.
Eleven kan ge välutvecklade och nyanserade omdömen om texters innehåll, språk och uppbyggnad och utifrån respons bearbeta texter mot ökad tydlighet, kvalitet och uttrycksfullhet på ett väl fungerande sätt.
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: