Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

Inomhusidrott v.9-14 åk 7

Skapad 2020-03-01 13:57 i Eriksbergsskolan Uppsala
Grundskola 7 – 9 Idrott och hälsa
Inomhusperiod med aktiviteter inom redskap, boll och rytmik.

Innehåll

Under perioden mellan sportlov och påsklov (v. 9-14) kommer vi att jobba inomhus i idrottssalen. De huvudsakliga aktiviteterna kommer att vara: 

Redskapsgymnastik i form av matta/fristående, räck, romerska ringar och balans på bom. Under lektionerna kommer ni att få prova på och träna på olika övningar i de olika redskapen.

Rörelse till musik i grupp, där ni kommer att få en övningsbank av olika steg som ni kan använda er av för att tillsammans sätta ihop en egen koreografi på cirka en minut. Ni kommer att få 3-4 lektioner på er att sätta samman er koreografi för att sedan redovisa vad ni har tränat in.

Volleyboll där vi kommer att gå igenom olika typer av slag (fingerslag, baggerslag och serve). Ni kommer att få träna på de olika slagen under övningar. Vid de flesta lektionstillfällen kommer vi också att hinna med att spela där ni får chansen att visa hur ni praktiserar slagen i en matchsituation och hur ni samspelar med de övriga i laget.

Som tidigare under läsåret fortsätter vi med fys-/pulspass på den kortare lektionen på tisdagar.

Bedömning av färdigheter görs under lektionerna. Både fortlöpande vid träningstillfällen och specifikt vid redovisningen av gruppkoreografin in dansmomentet.

 

Kopplingar till läroplanen

 • Syfte
 • röra sig allsidigt i olika fysiska sammanhang,
  Idh
 • Centralt innehåll
 • Komplexa rörelser i lekar, spel och idrotter, inomhus och utomhus, samt danser och rörelser till musik.
  Idh  7-9
 • Styrketräning, konditionsträning, rörlighetsträning och mental träning. Hur dessa aktiviteter påverkar rörelseförmågan och hälsan.
  Idh  7-9
 • Traditionella och moderna danser samt rörelse- och träningsprogram till musik.
  Idh  7-9
 • Kunskapskrav
 • Eleven kan delta i lekar, spel och idrotter som innefattar komplexa rörelser i olika miljöer och varierar och anpassar sina rörelser till viss del till aktiviteten och sammanhanget.
  Idh  E 9
 • I danser och rörelse- och träningsprogram till musik anpassar eleven till viss del sina rörelser till takt, rytm och sammanhang.
  Idh  E 9
Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: