Skolbanken – inspiration och utveckling från hela landet

De sju dödssynderna

Skapad 2020-03-04 11:44 i Rodengymnasiet Norrtälje
Gymnasieskola Svenska
I bibeln står det inget om de sju dödssynderna men de innehar ändå en viktig plats inom Kristendomen. Synderna motsvaras av sju dygder som så att säga kan väga upp eller "bota" en syndare. I den här uppgiften ska vi fördjupa oss i synder och även dygder som är syndernas motsatser. Vi ska också jämföra vår nutida syn på synd med renässansens syn på densamma.

Innehåll

En italiensk författare - Dante Alighieri - skrev i början av 1300-talet en bok som han kallade Den gudomliga komedien. I den kunde man läsa om hur författaren tänkte sig att helvetet var uppbyggt och hur syndare straffades där. Helvetet var indelat i olika nivåer där brottens svårighetsgrad bestämde vilken våning man hamnade på. Olika nivåer innebar olika straff. Hårdare och mer plågsamma ju längre ner i Helvetet syndaren placerades.

I uppgiften nedan hittar ni länkar till information om dödssynderna och motsvarande dygder. Ni hittar också själva uppgiften som två dokument med frågor och skrivrader. Det ena dokumentet handlar om de klassiska dödssynderna och det andra handlar om dig själv!

Den här uppgiften ska lämnas in under lektionen på måndag, vecka 11.

Lycka till! /M

 

Uppgifter

  • Dödssynder och dygder

Beröm eller ge feedback på det här materialet genom att skriva en kommentar här: